Naše obľúbené reštaurácie a kaviarne v Thessalonikách – MAZUMIS
Naše obľúbené reštaurácie a kaviarne v Thessalonikách

coffee, lunch, mazumis, restaurants, solun, thessaloniki -

Naše obľúbené reštaurácie a kaviarne v Thessalonikách

Ahojte milovníci módy, slnečného Grécka a hlavne MAZUMIS-u!

   Spoločne s Miškou sme sa rozhodli, že Vám priblížime naše milované mesto Thessaloniki teraz aj z inej stránky ako doposiaľ. Už asi viete, že Thessaloniki sú v Grécku meka módy ale čo takto káva alebo grécke jedlo? V blogu Vám predstavíme naše najobľúbenejšie reštaurácie, kaviareň a zmrzlináreň, určite odporúčame navštíviť. Alebo sa aspoň inšpirovať, pri výbere Vášich raňajok či dobrej večere. Chystáme si pre Vás pripraviť aj zopár chutných receptov zo stredomorskej kuchyne:)

1. Začíname raňajkami: Reštaurácia s názvom

The Prince

  Za 6 eur si tu vyberiete z rôznych druhov vajíčok či už benediktínske vajcia alebo palacinky s čerstvými jahodami v cene je aj káva (v Grécku jedine Freddo ) a nemôže, chýbať pomarančový Fresh.

The prince breakfastfg..gf.v .h .bnb     .nnm.nmkl                       nj§§g

Palacinky v The Prince

Táto fotka bola nafotená priamo v The Prince 

 

2. Po raňajkách si zájdeme do centra mesta na najlepšiu zmrzlinu:

Freggio

   Na Aristotelous Square v úplnom centre nájdete najlepšie sladkosti a zmrzlinu, už len pohľad na výklad Freggio Vás dostane, aspoň minimálne ako nás. Nedá sa odolať! Vždy keď sme v centre, dáme si aspoň jeden kopček zmrzliny.

 

3. A čo takto obed alebo dobrá večera? Tu aj 3 krát do týždňa!!!

Kritikos Gallery and Restaurant

  Táto reštaurácia ponúka stredomorskú kuchyňu, vždy čerstvé ryby, ustrice a homáre, sú niečo čo u nás na Slovensku, nejeme každý deň, ale v Grécku žiaden problém:) Máme ju minútu od nášho domu. Nádherné prostredie a neskutočné jedlo a to víno! Naše naj? Tagliatelle s červenou omáčkou a tigrími krevetami. Lepšie cestoviny som v živote nejedla preto na cestoviny jedine sem alebo doma!

 

4. Samozrejme káva nesmie chýbať!

Mikel

   Mikel je naša obľúbená kaviareň, kávu si môžete objednať aj telefonicky domov, čo u nás na Slovensku asi nie je možné. Má 137 pobočiek po celom Grécku. Ale my Vám predstavíme nášho favorita a to Freddo Cappuccino. Toto kapučíno nerobia s kalasickým miekom ale pena na vrchu je z podobného mlieka ako je u nás salko ale bez cukru. Preto dobre chutí a preto sa z neho aj veľmi rýchlo priberá... Keď ho ochutnáte pochopíte. Mňam! Len tak mimochodom, správny Grék si kúpi jedno freddo poriadne ho osladí a pije ho aj 8 hodín. To nie ako my Slovaci, kopneme do seba espresso a ideme, tu by na Vás pozerali, že ste asi nie celkom OK.

Gréci sú Gréci :) 

Freddo Cappuccino

Take away Mikel 

 

Mazumis with LOVE

Zuzka a Miška

 


8 comments

  • eqizaetinivax

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin 500 Mg Buy Amoxicillin Online yvv.fzar.mazumis.com.rvy.dg http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • acucigemcape

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin Buy Amoxicillin Online reb.unfb.mazumis.com.wdy.bu http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • ienejoyhid

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Buy Amoxicillin Amoxicillin 500 Mg chp.dozy.mazumis.com.mlq.hq http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • uzekagnuvod

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin 18 egh.ubay.mazumis.com.sqx.hx http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

  • nejyufuhanes

    http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxil 18 gif.wpsj.mazumis.com.smv.qf http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

Leave a comment